بایت کوین (Bytecoin) چیست؟
بایت کوین یک ارز دیجیتال غیرمتمرکز و خصوصی است. این رمز ارز، اولین سکه با حفظ حریم خصوصی بود که با کد منبع باز ایجاد شد که به هر کسی اجازه میدهد بخشی از توسعه شبکه باشد. میتوان آن را به طور قابل اعتماد برای فرآیند خرید در هر نقطه از جهان مورد استفاده قرار داد و بر روی یک بلاک چین سریع و امن اجرا میشود. در روزهای اولیه، بایت کوین به تسهیل تراکنشها در مبادلات به جای بیت کوین (BTC) کمک شایانی کرد و به دلیل امنیت بالای آن و حفظ حریم خصوصی، موارد استفاده غیر قانونی آن نیز زیاد شد.
تاریخچه بایت کوین
بایت کوین (BCN) در سال 2012 ایجاد شد. هدف اصلی آن، ایجاد تراکنشهای سریع، ناشناس و غیرقابل ردیابی است. بایت کوین ادعا میکند که اولین ارز دیجیتالی است که فناوری CryptoNote را پیادهسازی کرده است. CryptoNote با استفاده از امضاهای حلقهای، امکان ناشناس بودن مطلق را فراهم میکند. اساس رمزنگاری پروتکل توسط ران ریوست، آدی شامیر و یائل تاومن در سال 2001 ایجاد شد و توسط E. Fujisaki و K. Suzuki در سال 2007 نهایی شد. طرح EdDSA پیشنهاد شده توسط ریاضیدان آمریکایی دانیل برنشتاین به عنوان مبنای الگوریتم امضا در این سیستم استفاده میشود. در نهایت مبهمسازی تراکنشهای اضافی به این چرخه اضافه شد.
Bytecoin ادعا میکند که زمان بلاک دو دقیقهای و پارامترهای دیگری دارد که برای استخراج آسان سکه طراحی شدهاند. استخراج بایت کوین با استفاده از یک تابع اثبات کار برابری به نام Scrypt تکمیل میشود. این عملکرد به بایت کوین اجازه میدهد تا با استفاده از CPU و GPU قابل استخراج باشد. همچنین این رمز ارز یکی از تنها سکههایی است که میتوان آن را با رایانه شخصی به جای ریگ ASIC استخراج کرد.
چه مقدار بایت کوین وجود دارد؟
مقدار کل قابل عرضه از ارز دیجیتال بایت کوین، 184.47 میلیارد واحد است که تمام این مقدار استخراج شده و در چرخه بازارها قرار دارد.
مزایای خرید بایت کوین با نماد BCN
مزیت اصلی بایت کوین، ظرفیت آن برای حفظ حریم خصوصی و ناشناس بودن واقعی است. این موضوع توسط امضاهای حلقه و آدرسهای مخفی ارائه میشود. با این حال، شکافی در تیم در مورد مسیر آینده پروژه وجود داشت که منجر به هارد فورک و ایجاد یک سکه شناخته شده حریم خصوصی دیگر، یعنی ارز دیجیتال مونرو (Monero) شد. مونرو خود بر اساس همان پروتکلی است که Bytecoin برای اولین بار ایجاد کرد.
بایت کوین یکی از اولین سکههایی بود که امضای حلقه را معرفی کرد و از آن استفاده کرد. این قطعه رمزنگاری، کلیدهای عمومی را در طول تراکنشها با هم گروهبندی میکند تا خروجیهای منفرد با ارزش مشابه را در یک تراکنش ترکیب کند. این فناوری جلوتر از زمان خود است و تقریباً غیرممکن است که بفهمید پول از کجا آمده و به کجا رفته است. همچنین از این آدرسها محافظت میکند و آنها را غیر قابل پیوند میکند تا از تجزیه و تحلیل بلاک چین جلوگیری کند.
BCN نیز بسیار ایمن و قابل اعتماد است. قابلیت اطمینان آن با مجموع قدرت محاسباتی تمام رایانههای درگیر در هر تراکنش تعریف میشود. این بدان معناست که هر چه قدرت بیشتر باشد، شبکه قابل اعتمادتر است. با این قدرت، پولی که در کیف پولها ذخیره میشود، قبلتر و در طول فرآیند تراکنشها، محافظت شده است.
از دیگر مزایای استفاده از بایت کوین (BCN) این است که میزان انتشار آن در طول زمان در حال کاهش است، به این معنی که ارزش هر سکه BCN میتواند افزایش مناسبی داشته باشد. بایت کوین همچنین به دلیل الگوریتمهای رمزنگاری که برای قدرت بخشیدن به ارز استفاده میکند، در برابر هک مقاوم است. اگر یک هکر سعی در یافتن یک کلید حساب داشته باشد، باید از منابع بسیار زیادی استفاده کند. این به نوبه خود هر حملهای را بیسود و غیر منطقی میکند.
نحوه نگهداری بایت کوین
به دلیل جایگاه این رمز ارز، کیف پولهای زیادی از این ارز دیجیتال پشتیبانی نمیکنند. از معروفترین آنها میتوان به TronLink، Multi-cryptocurrency Wallet، CoinSpot و Freewallet اشاره کرد. همچنین والت داخلی صرافی بیدارز برای ذخیرهسازی و نگهداری از این ارز دیجیتال در دسترس کاربران گرامی قرار دارد.